Европейските лидери се събират на едно от най-трудните си заседания

...
Европейските лидери се събират на едно от най-трудните си заседания
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС се събират на едно от най-трудните си заседания, последно за годината

Европейските водачи се събират на едно от най-трудните си съвещания и последното за годината. Не е несъмнено, че ще бъде реализирано решение за смяна на бюджета на Европейски Съюз, в който да бъдат заложени 50 милиарда евро помощ за Украйна, нито за започване на договаряния за присъединение с нея.

Въпреки решението на Комисията от нощес да деблокира 10,2 милиарда евро за Унгария, няма гаранции, че тази сума ще накара унгарския министър председател Виктор Орбан да смъкна ветото си и за помощта за Украйна, и за договарянията за нейното присъединение към Европейски Съюз.

Преди няколко дни Унгария изиска Комисията да освободи 30 милиарда евро, което към този момент тя отхвърля да направи. Друг препъникамък се оказва позицията на премиера Орбан против започването на договаряния с Украйна. Той дефинира това като " ужасна неточност, която би трябвало да бъде предотвратена, даже и 26 страни-членки да желаят да създадат този погрешен ход " и също като " нещо неуместно, смешно и несериозно ".

Ситуацията в Близкия изток и влошаващото се състояние в Ивицата Газа ще бъде също една от главните тематики на съвещанието на европейските водачи. Възможно е то да продължи даже и в събота. България ще бъде показана от премиера Николай Денков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР