Европейските лидери са обсъдили темата за таван на цените на

...
Европейските лидери са обсъдили темата за таван на цените на
Коментари Харесай

Радев от Чехия: Обсъдихме справянето с ценовата криза, търсим механизми

Европейските водачи са разискали тематиката за таван на цените на газа по време на неофициалния Европейски съвет в Прага, само че към момента търсят механизми. Това съобщи след срещата президентът Румен Радев. " Това е тематика, която единствено се дискутира. Страните имат най-различни характерности във връзка с приемане на газа ”, разяснява Радев.

Лидерите са предложили на комисията на идващия съвет да бъдат препоръчани съответни стъпки за преодоляване на цените, тъй че да има промяна на пазара, разясни той.

Президентът отхвърли на срещата да е коментирана военна помощ за Украйна. Но укори апелите на " Демократична България ”. " Изумително е, че на фона на енергийната рецесия Демократична България бърза да тласне страната ни във войната още преди даже да е призован парламент. Ако със същата пристрастеност, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха и за правосъдната промяна и за ползите на българските жители, в този момент публичната тежест на тази групировка щеше да бъде друга ”, разяснява Радев и добави: " За мен е мъчно за поверие, че управлението на коалиция, която претендира за либералност и морал в политиката, може да си служи с такива откровени неистини и операции ”.

Той съобщи, че " с цялостна увереност ” не е подписал декларация за присъединение на Украйна в НАТО, тъй като това би означавало война на НАТО и Русия. " Kато президент ще работя против въвличането на България във войната, без значение под какви красиви изречения това да се прикрива. На този въпрос би трябвало да гледаме извънредно съществено. Политици, които тласкат България към война, дължат отговор на българите чии ползи обслужват ”, безапелационен бе президентът.

Радев разяснява и отхвърли на Политическа партия за образуване на коалицияа с ГЕРБ. " На първо място партиите би трябвало да слагат интереса на българските жители. Изключително значимо е да има парламент ”, съобщи президентът. И още, Радев прикани Политическа партия да се обоснове по отношение на рецензиите си към служебният енергиен министър Росен Христов. " Той също има доста какво да каже за предходни държавни управления ”, разяснява президентът.

Държавният глава е в Прага за неофициален Европейски съвет. Там европейските лидери обсъждат дали да има таван на цените на природния газ, по какъв начин да бъде въведен и дали да визира целия импорт, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР