Eвропейските лидери приеха заключения, в които призовават страните-членки да удвоят

...
Eвропейските лидери приеха заключения, в които призовават страните-членки да удвоят
Коментари Харесай

Европейските лидери: Страните да удвоят усилията за подготовка на всякакви Брекзит-варианти

Eвропейските водачи одобриха изводи, в които приканват страните-членки да удвоят напъните си за подготовка на всички равнища и всевъзможни разновидности по Брекзит, в това число и без съглашение.

Основните различия остават във връзка с равнопоставеността, ръководството и рибарството. Като акцентира, че европейската позиция е ясна още от първия ден на договарянията, основният договарящ Мишел Барние бе безапелационен:

" Ние просто желаеме регламентирания и правов суверенитет, с които ще се снабди Обединеното кралство на 100 % от 1-ви януари, да не може да се употребява като инструмент за дъмпинг против европейските стопански предприятия и браншове ".

За различията по рибарството Барние сподели:

" Това, което желаеме от британците като достъп до техните води за нашите риболовни предприятия е същото, което британците желаят от нас в доста, доста области и по-точно улеснен достъп до нашия пазар за техните предприятия ".

Барние добави, че на следващия ден ще беседва с основния договарящ от Обединеното кралство Дейвид Фрост, а другата седмица ще бъде на аудиенция в Лондон.

Лидерите одобриха и изводи за климата, в които се споделя, че задачите за понижение на нездравословните излъчвания до 55 на 100 до 2030-та година би трябвало да се осъществят групово и по допустимо най-ефективния метод. Европейският съвет ще се върне още веднъж към въпроса на срещата на върха през декември. До тогава би трябвало да бъде дадена оценка по какъв начин би могло да се реализира понижението им, в това число и на национално ниво.

Европейските водачи одобриха изводи и за климата. В тях се акцентира, че те ще се върнат още веднъж към въпроса на срещата на върха през декември. До тогава би трябвало да бъде дадена оценка по какъв начин би могло да се реализира понижението им до 55 на 100 до 2030 година, в това число и на национално ниво, като се регистрира равнопоставеността и се предотврати приключването на въглерод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР