Европейските лидери одобриха тази вечер нови санкции срещу Москва заради

...
Европейските лидери одобриха тази вечер нови санкции срещу Москва заради
Коментари Харесай

Евролидерите одобриха нови санкции за Русия

Европейските водачи утвърдиха довечера нови наказания против Москва поради войната с Украйна. Сакнциите ще обгръщат финансовия бранш, енергетиката и превоза, стоките с двойна приложимост, както и визовата политика.

Евролидерите разпоредиха на Европейската комисия да приготви и наказания против Беларус, както и ограничения за изключителни ситуарции, в това число в региона на енергетиката.

Сред глобите няма да бъде изключването на Русия от междубанковата система за транзакции SWIFT, за което упорстваха някои страни, само че други като Германия и Италия бяха срещу.

Санкциите на Европейски Съюз би трябвало да бъдат утвърдени юридически от министрите на външните работи. Очаква се това да стане на следващия ден след обед, по-късно те могат да влязат в действие.

Европейските водачи осъдиха военната експанзия на Русия против Украйна. Те приканиха Москва неотложно да приключи военните си дейности, да евакуиране силите и военната си техника от цялата територия на Украйна и да зачита териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници.

Те приканиха Русия и подкрепяните от Русия въоръжени формирования да разрешат безвреден и безконтролен филантропичен достъп и помощ на всички нуждаещи се лица.

Евролидерите осъдиха присъединяване на Беларус в експанзия против Украйна и приканиха Минск да се въздържа от сходни дейности и да съблюдава интернационалните си отговорности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР