Европейските компании ще се справят добре с намаления достъп до

...
Европейските компании ще се справят добре с намаления достъп до
Коментари Харесай

Европа не се нуждае от Лондонското сити след Brexit

Европейските компании ще се оправят добре с понижения достъп до финансовите пазари в Лондон, откакто Англия напусне Европейския съюз. Tова твърди Франция, отхвърляйки предложенията, че европейския бизнес би могъл да пострада след Brexit.

" Не се тормозете за нас. Имаме 4 световни банки във Франция, които ще продължат да финансират френската и европейската стопански системи. Сигурни сме, че американските банки също ще отворят свои клонове в Париж. Няма да има проблем с финансирането ", твърди почитан френски чиновник, представен от Bloomberg.

Франция поддържа твърдата си позиция преди договарянията сред Англия и Европейски Съюз за бъдещите им връзки, планувани да стартират в края на март.

Правителството на президента Еманюел Макрон се опълчва на сключването на договорка с английските банки и не планува комерсиално съглашение за страната, в това число и обвързвано със бранша на финансовите услуги, споделя френският чиновник.

Държава, която не подписва разпоредбите за единния пазар, не може да има паспортни права или лиценз за свободно разпространяване на услуги в блока, показва служителят, поискал да остане неизвестен.

Британските банки сигурно ще имат по-ограничен достъп до пазарите на Европейски Съюз откакто Англия напусне общия пазар през март 2019 година Макар Лондон да желае широкообхватно съглашение, което да даде на финансовите институции цялостен достъп до Европейски Съюз, един стеснен достъп, сходен на канадския, е единственият жизнерадостен вид, обявиха представители на Европейската комисия. Позицията на Комисията е твърдо подкрепена от Франция.

За да стартират диалозите, държавните управления на Европейски Съюз би трябвало първо да реализират своя обща позиция за водене на договаряния. Докато някои страни, като Люксембург, желаят да дадат на Англия по-щедра оферта за финансовите услуги, Франция и Германия одобряват по-строга позиция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР