Европейските компании никак не са очаровани от преговорите между Великобритания

...
Европейските компании никак не са очаровани от преговорите между Великобритания
Коментари Харесай

Компаниите от ЕС късат връзките с Острова, искат наказание за Brexit

Европейските компании по никакъв начин не са очаровани от договарянията сред Англия и Европейския съюз и последователно лимитират бизнеса си с Острова. Те понижават вложенията си в страната след референдума за Brexit, а някои от тях даже желаят Лондон да бъде осъден за напускането на Европейски Съюз.

Това демонстрира изследване на адвокатската компания Baker McKenzie измежду 800 мениджъри на компании в 6 европейски страни (Франция, Германия, Испания, Холандия, Швеция и Ирландия). Те управляват компании с минимум 250 млн. паунда (над 284 млн. евро) годишни доходи, а 32% от тях имат доходи от над 1 милиард паунда (1.37 милиарда евро).

Европейските компании одобряват все по-сериозно разновидността за така наречен корав Brexit, при който Лондон ще напусне Европейски Съюз без договорка. Авиационният колос Airbus към този момент предизвести, че при подобен сюжет ще се отдръпна от Острова, където е шеф на към 14 000 души.

Лидерите на Европейски Съюз ще предупредят Англия на срещата на върха тази седмица, че разпадането на договарянията е действителна опция, съгласно източници на Bloomberg. Те обмислят дали да изискат от своите държавни управления да засилят ограниченията за непредвидени обстановки, с цел да се оправят с сходен сюжет.

Британските компании са съществено разтревожени и от месеци също работят върху проекти за изключителни обстановки, с цел да се опитат да избегнат хаоса при излизане без договорка от общия пазар и митническия съюз.

" Времето продължава да върви по отношение на договорката за Brexit. Без изясненост по отношение на окончателната й форма предприятията както в Европейски Съюз, по този начин и в Обединеното кралство неизбежно ще би трябвало да поемат нещата в свои ръце ", предизвестява Рос Дентън, юрист по комерсиално право в Baker McKenzie.

Според него това може да навреди на английската стопанска система в дълготраен проект, в случай че компаниите от останалите 27 страни членки не престават да се отхвърлят или да изтеглят вложенията си от Острова.

Липса на присъединяване

Европейският бизнес се оплаква, че ползите му не са предпазени задоволително добре. Компаниите са лишени от опция да вземат участие в договарянията, в които нито е показана гледната им точка, нито самите компании са съветвани вярно по въпроса за Brexit.

Бизнесът избира съглашение за свободна търговия вместо митнически съюз сред Лондон и Брюксел. Почти половината от интервюираните компании към този момент са усетили отрицателните последствия върху техните вериги за доставки от гласуването на Brexit. Британските депутати би трябвало да гласоподават закона за митническия режим след напускането през юли.

За пръв път от повече от десетилетие Париж изпревари Лондон като най-атрактивен европейски град за вложителите в годишния отчет на Ernst & Young. Франция е привлякла с 31% повече вложения за година, до момента в който Англия - единствено 6%.

" Мултинационалните компании ще се настаняват в страни с лесни търговски връзки и верните умения и инфраструктура. Това няма за цел да изплаши хората, това е икономическата действителност ", съобщи Рейчъл Рийвс, ръководител на комисията по бизнес, енергетика и индустриална тактика в английския парламент. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР