Европейските газови хранилища трябва до зимата да се запълнят на

...
Европейските газови хранилища трябва до зимата да се запълнят на
Коментари Харесай

ЕК иска газовите хранилища в Европа да са пълни на 80% до 1 ноември

Европейските газови складове би трябвало до зимата да се запълнят на 80% . Срокът за това е 1 ноември .

Европейската комисия одобри ново законодателство, което е отговор на несигурността от последната една година с доставките на газ най-вече от страна на Русия. Регламентът на Европейски Съюз за предпазване на газ вкарва условие запасите от газ в Европа да бъдат запълнени преди зимата, а ръководството им да бъде предпазено от външна интервенция .

Правилата бяха признати в рекордно къс период в подтекста на войната на Русия против Украйна.
 Европейски Съюз се готви за тежка зима и живот с газова примка на шията
Европейски Съюз се готви за тежка зима и живот с газова примка на шията

Според МААЕ европейските страни няма да могат да попълнят нужния потенциал в газовите си складове преди зимата

С новото законодателство се предизвикват страните, които разполагат с газови складове - 18 на брой, да се стремят към запълване на 85% от потенциала . През идващите години задачата ще бъде 90% .

От страните членки, които нямат газохранилища, се изисква да реализират двустранни договорености за предпазване на задоволителни количества газ , които да се употребяват в прилежащите страни в дух на взаимност.

Газохранилищата към този момент ще се смятат за сериозна инфраструктура и всички оператори на системи за предпазване в Европейски Съюз ще би трябвало да бъдат сертифицирани още веднъж, с цел да се понижат рисковете от външна интервенция.

От една година Русия непрекъснато понижава доставките на газ за Европейски Съюз , а предходната седмица те спаднаха до невиждано от десетилетия равнище - към 100 милиона кубически метра дневно . Преди три години доставките бяха от 500 млн. куб. м дневно.

Общото понижение на газовите доставки се дължи освен на, южният маршрут през Турция, само че и идва от главния газопровод " Северен поток " към Германия. Вторият газопровод " Северен поток 2 " очевидно не се и обрисува да бъде пуснат, още веднъж в подтекста на войната, в това число и икономическата с газовите доставки.

Досега " Газпром " не е посочил подготвеност и да резервира свободен потенциал и да усили потока по третия маршрут през Украйна.

са съобщили Германия Австрия, Чешката република, Италия и Чехия. Първи в Европа поради за заплащане в рубли и Полша.

Европа дефинира дейностите на Русия като политически шантаж.

и назовава четирикратното нарастване на цените на природния газ в Европа през миналата година последица от промяната на енергийния пазар в Европейски Съюз и западните наказания против Русия.
 Георги Ангелов:
Георги Ангелов: " Турски поток " е в профилактика, а на Балканите има газ

Нова обстановка на енергийния пазар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР