Европейските домакинства генерират повече от половината хранителни отпадъци в ЕС

...
Европейските домакинства генерират повече от половината хранителни отпадъци в ЕС
Коментари Харесай

Не искате да пилеете храна? Вдъхновете се за живот без отпадъци!

Европейските семейства генерират повече от половината хранителни боклуци в Европейски Съюз – за 2021 година цели 153 милиона тона! Организация на обединените нации споделя, че половината от всички плодове и зеленчуци, които се продават в Европейски Съюз, приключват в кофата за отпадък. Така че даже Европа да се гордее с прогресивното еекологично схващане на жителите си, статистиката на остарелия континет в действителност е много мрачна.

Но във връзка с отпадъците, даже да започнете от дъното, е вълнуващо премеждие – тъй като няма къде да отидете, с изключение на нагоре. И по този начин, ето някои елементарни хрумвания от Euronews по какъв начин да употребявате пълноценно питателните артикули.

Компостирайте – тъй като не е единствено за хора с дворове! Може да ви звучи шокиращо да съхранявате хранителни боклуци в дребното си градско жилише, само че в случай че компостирането ви интересува, или желаете да си извършите гратис богата хранителна среда за вашите стайни растения, в мрежата се оферират куп решения за дребни пространства. Потърсете в YouTubeCompostFairy - ще намерите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР