Европейските държави са похарчили колосална сума от близо 105 млрд.

...
Европейските държави са похарчили колосална сума от близо 105 млрд.
Коментари Харесай

Европа похарчила $105 млрд. за да напълни газохранилищата си

Европейските страни са похарчили " колосална сума " от близо 105 милиарда $, с цел да запълнят газохранилищата си поради отхвърли от съветско гориво, написа Bloomberg, като се базира на свои анализатори и специалисти.

" Общата стойност на горивото [съхранявания газ] е 104,8 милиарда $ ", цитира изданието Бен Макуилямс, специалист от брюкселския мозъчен концерн Bruegel.

В същото време Анис Гънболд, началник на отдела за проучване на международните енергийни пазари в Aurora Energy Research в Обединеното кралство, съобщи, че през идната година тази цифра единствено ще се усили, защото съществуващите запаси ще бъдат изчерпани през зимата. След това, сподели той, " всичко ще стартира изначало ".

Освен това специалистът посочи, че пазаруването на газ за пълнене на резервоарите за предпазване забавя производството, което води до отклонение на запаси от дълготрайните потребности.

От своя страна колумнистът на Bloomberg Лионел Лоран посочи, че Европа се е стремяла да запълни изцяло резервоарите преди първите студове, което е наложило оптимално потребление на различни източници от Норвегия до Обединените арабски емирства.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР