Европейските държави от дълго време се опитват да разработят система

...
Европейските държави от дълго време се опитват да разработят система
Коментари Харесай

France 2: Плановете на ЕС за колективна отбрана са възпрепятствани от разногласията между страните

Европейските страни отдавна се пробват да разработят система за групова сигурност за Европа, само че това е възпрепятствано от различия по основни въпроси, които не разрешават бърз отговор на настъпилите събития. В желанието си да сложат завършек на зависимостта от Съединените щати, членовете на Европейски Съюз са принудени да си сътрудничат, да разработят стратегическа стратегия и имат намерение да подхващат решителни дейности посредством работата на личния си Военен щаб, оповестява France 2.

По време на парада на 14 юли бойци от Германия, Белгия и Финландия маршируват дружно с французите. Тези алегорични фрагменти са направени преди три години - самодейността на президента Макрон да подтиква основаването на европейска защита.

В момента това съдействие се реализира в Мали с помощта на интервенция „ Такуба “: там са ситуирани 8 000 бойци за битка с терористичната опасност. Операцията се управлява от Франция. В момента вземат участие осем други европейски страни, като скоро ще се причислят още четири. Париж вижда това като знак, че нещата стартират да се трансформират.

НАТАЛИ ЛУАЗО, евродепутат, ръководител на подкомисията за сигурност и защита: Когато Чехия, Естония, Италия, Полша, Литва заявят, че ще се причислят към Takуба, това значи, че се случва нещо ново. Всичко това би трябвало да се провежда, да се прави повече и по-добре.

Защото страните от Европейския съюз към момента не могат да се спогодят, като се стартира от това какви оръжия да употребяват. В Европа има 17 разнообразни вида танкове, до момента в който в Съединени американски щати има един, 20 вида самолети против шест американски. Друг проблем е неналичието на европейска централа. През 2004 година Европейски Съюз сътвори тактическа група - тя се състои от 1500 бойци, които могат да бъдат мобилизирани в една от страните-членки на съюза с ротация на всеки шест месеца. Те в никакъв случай не са били употребявани в деяние, тъй като за това е належащо единодушието на всички членове на Европейския съюз.

НИКОЛАС ГРУ-ВЕРИДЕ, основен редактор на информационно-аналитичния портал B2: Проблемът на Европа е бързината на реакцията. Тя не съумява да реагира бързо на събитията. Докато в актуалната интернационална обстановка е належащо да се дава отговор в множеството случаи съвсем в границите на 24 часа.

Изтеглянето на войските от Афганистан предишното лято направи шокиращо усещане. Европейските страни, които са изцяло подвластни от Съединени американски щати, схванаха, че е належащо да се отърват от историческия си съдружник. Нови закани в космоса или киберпространството, които засягат всички страни, също принуждават членовете на Европейски Съюз да си сътрудничат по-активно и по-добре. Сега в Брюксел Военният щаб на Европейския съюз е подготвен да вземе нещата в свои ръце.

ЕРВЕ БЛЕЖАН, вицеадмирал, общоприет шеф на Военния щаб на Европейски Съюз: Ще покажем, че сме подготвени да използваме силите, които Европейски Съюз евентуално има и може да употребява. Това ще бъде обучение, водено от Европейския съюз, което ще се трансформира в малко нетрадиционен сигнал за леко заплашване, който ще споделя: „ Вижте, имаме средствата и в този момент сме подготвени да ги използваме “.

ЖУЛИЕН ГАСПАРЮТО, сътрудник на френската телевизия в Брюксел: Отсъствието на Европейски Съюз от договарянията с Русия тази седмица е нов метод да се покаже безпомощността на Европа. След два месеца страните-членки на Европейски Съюз ще показват стратегическата си стратегия и дават обещание, че този път първият проект за групова защита ще бъде последван от дейности.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР