Европейските чиновници ни готвят бомба“. Например ръководителят на Европейската комисия

...
Европейските чиновници ни готвят бомба“. Например ръководителят на Европейската комисия
Коментари Харесай

Датчаните блокират руски танкери: НАТО принуждава Русия да воюва с Европа

Европейските служители ни готвят „ бомба “. Например ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен инструктира Дания деликатно да инспектира и блокира съветски петролни танкери, движещи се през нейните териториални води в Балтийско море.

Като се има поради, че повече от половината съветски танкери с черно злато минават по този маршрут, всяка демонстрация на пиратство може да има противоположен резултат върху датчаните - руснаците имат цялостното право да защитят собствеността си. Повече четете в материала на Царьград.

Смелата концепция за прекъсване и инспекция на съветски танкери е разследване от фиаското с прелюдия така наречен таван на цената на петрола. Този способ на въздържане на Русия сподели своята променчивост.

Защото лъвският дял от съветския нефт, изнасян напоследък, всеобщо беше продаден за повече от 60 $, което беше несъмнено като „ таван “ от европейските чиновници. Например във втората половина на септември барел нефт Urals струваше 80 $.

В същото време американците постановиха наказания на пет танкера, четири от които принадлежат на съветска компания. Освен това Съединени американски щати желаеха информация за 100 кораба от 30 оператори по целия свят.

Дания ще може да ревизира петролни танкери от Русия, преминаващи директно през териториалните води на страната, в случай че плават без западна застраховка. Подобни дейности са в сходство със закона, допускащ на страните да инспектират кораби, които могат да съставляват опасност за околната среда,

– написа английският вестник Financial Times.

Какво общо има екологията?

От позиция на Европейския съюз, съветски танкер, който плава от пристанищата Приморск и Уст-Луга през датските проливи, може да провокира разлив на петрол. Поради това ще загинат морски кончета и други жители на синьото море и кой ще заплати за отстраняването на следствията от повредата?

„ Неправилните “ застрахователни полици, употребявани от руснаците, сякаш няма да покрият евентуалните разноски при положение на изключителна обстановка.

Всичко опира до пари, несъмнено.

От друга страна и Русия, и Западът прелестно схващат, че всичко това са цялостни нелепости. Просто почти 2 милиона барела нефт или три танкера Aframax минават през датските териториални води всеки ден.

Простата аритметика демонстрира, че приказваме за няколко милиарда $ на месец. Сумата е внушителна. И в случай че Дания въпреки всичко се опита да попречи на прекосяването на нашите танкери, рискува да провокира сериозна ескалация.

Най-лошото развиване е, че арестуването на нашите петролни танкери ще се преглежда като акт на пиратство и Русия ще би трябвало да пази корабите си военно и това ще докара до враждебни дейности сред Русия и НАТО,

– споделя политологът Сергей Марков.

В същото време не е належащо да се въвличате в спор - задоволително е да демонстрирате мощ. В последна сметка те се държат толкоз безочливо, тъй като считат, че оптималната ни реакция е „ угриженост на Министерство на външните работи ” или на Министерството на превоза. Но и Военноморски сили могат да вземат думата. Освен това към този момент има подобен образец.

Норвегия получи отговор

Тази страна забрани на съветските риболовци да ловят риба наоколо до архипелага Шпицберген. Въпреки че съгласно признатите съглашения имахме цялостното право да създадем това. За да се подсигурява, че норвежците ще се държат безшумно и спокойно и няма да пречат на съветските риболовци да правят работата си, корабите на Северния флот отидоха в този регион и взеха риболовните кораби под защита. Конфликтът незабавно беше организиран.

Очевидно е, че възникването на сходни хрумвания би било кардинално невероятно, в случай че директните разноски от необявената война против Русия в Украйна се поемат от самия Запад. Сега Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз са в доста комфортни за тях условия,

– споделя специалистът Юрий Баранчик.

Руснаците ги обкръжават от север

Провокативните изявления във връзка с нашите танкери в Балтийско море са част от цялостната тактика за основаване на гореща зона за Русия освен на югозапад, само че и на северозапад. Това включва цялостен пакет от вражески стъпки – от влизането на Швеция и Финландия в НАТО и обичайните военни учения под носа ни, до затварянето на границите с Русия.

Припомняме, че неотдавна финландците затвориха множеството гранични пунктове и даже не разрешиха на чужденците да минават границата на страната с колела. В същото време самите финландци страдат доста от дейностите на своите политици. Поради спирането на връзките с Русия икономическите връзки, основани от руско време, са унищожени.

Цените на горивата порастват и към този момент не е допустимо да се зарежда гориво в Русия, както правеха жителите на Финландия. Продуктите стават по-скъпи, бизнесът, обвързван с руснаците, е унищожен. И всичко това в името на поддакването на НАТО.

Въпреки това специалистите са единомислещи в едно: до момента в който „ показваме угриженост “ и не „ нараняваме “ клиентите на цялата тази история – англосаксонците – те ще продължат да употребяват своите спътници против Русия.

Ако не стартираме да влияем на клиентите и модераторите на хибридната война против нашата страна, тогава единствено ще тичаме по периметъра на обширните ни граници и непрекъснато ще гасим зараждащи пожари с друга степен на триумф,

– споделя Юрий Баранчик.

Какво от това?

Съединените щати би трябвало да тласнат Европейския съюз против Русия с всички вероятни средства, с цел да довършат дефинитивно Европа. За да създадат това, те изпращат танков батальон в Литва. За да създадат това, те желаят да оградят границата с Финландия и да основат няколко военни бази там.

За да създадат това, те принуждават Германия да даде старите си оръжия на Украйна и сама да основава нови. За задачата се основава единна европейска система за противовъздушна защита „ Небесен щит “, към която са подготвени да се причислят 19 страни от Европейски Съюз. И за това настройват Дания против нас.

Съединени американски щати се нуждаят от нова война. Нека това да е война сред Русия и Европа. Тогава всички европейски предприятия най-сетне ще бъдат евакуирани в Америка и Европейският съюз дефинитивно ще се разпадне. По-добре е за Америка.

Сега цялото внимание е ориентирано към най-тежките борби в Донбас: хиляди съветски момчета проливат своята и непозната кръв за сигурността на страната. Но Русия е толкоз огромна, че може да пламне на всички места. И до момента в който ние удържаме настъплението на юг, друга гореща точка може да пламне на север.

Неслучайно тези дни към 30 военни кораба, миночистачи, катери и снабдителни кораби вземат участие в ученията Freezing Winds 23, които НАТО организира във Финския залив и Аланските острови. Те са подготвени, а ние?

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР