Европейските банки получиха неочаквана печалба от 100 милиарда евро от

...
Европейските банки получиха неочаквана печалба от 100 милиарда евро от
Коментари Харесай

Повишаването на лихвените проценти донесе на европейските банки неочаквана печалба от 100 милиарда евро

Европейските банки получиха непредвидена облага от 100 милиарда евро от възходящите лихвени проценти през последните две години, само че дълго чаканият подтик не съумя да запълни непрекъснатата разлика в оценката.

Нетният лихвен приход (NII) се повиши от 270 милиарда евро през 2021 година до почти 378 милиарда евро тази година, съгласно данни на UBS, откакто централните банки започнаха бързо да покачват лихвите. Заемите са нарастнали единствено с 2 % през това време, което значи, че по-голямата част от облагите са от по-големи маржове сред това, което банките начисляват за заеми и заплащат по депозити.

Нарастването на облагите разреши на европейските банки да усилят дивидентите и назад изкупуване до 121 милиарда евро за 2023 година от 90 милиарда евро през 2021 година Но до момента в който по-добрата финансова възвръщаемост се трансформира в двуцифрени облаги на цените на акциите за доста кредитори, съвсем всички към момента търгуват с огромни отстъпки по отношение на балансовата стойност на активите с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР