Европейски пътища“, концесионер на кариерата над Белащица,съди Павел Гимишев от

...
Европейски пътища“, концесионер на кариерата над Белащица,съди Павел Гимишев от
Коментари Харесай

Концесионерът на кариерата над Белащица съди един от водачите на протестите в селото

„ Европейски пътища “, концесионер на кариерата над Белащица,съди Павел Гимишев от Инициативния комитет на селото, който от години желае прекъсване надейността насъоръжението за рандеман на инертни материали.

Исковата молба е за породени неимуществени вреди,съобщиха в позиция до медиите от компанията. Поводът са „ обществени и медийни изяви, както и с изявления и внушения в обществените мрежи на Гимишев, с които се злепоставя компанията “, изясняват още от сдружението.

От там допълват, че след приключването на 3 февруари, тази година, на контракта за концесията на оборудването за рандеман „ Белащица- Юг “, „ Европейски пътища “ не добива никакъв неподвижен материал от находището.

В непосредственост до находището компанията е притежател на парцел, който се употребява като индустриална база. Там е ситуирана трошачно-сортировъчна машина за преправка на разнообразни типове фракции, които компанията употребява за ремонтите на редица пътно-строителни обекти от национално и локално значение. Оттам се извозват модифицирани материали, добити в границите на концесията, към основни поправки на пътната мрежа, в това число такива в област Пловдив като ремонтите на Кукленско шосе, на Околовръстното шосе, на пътя за Хасково, на направлението Плодовитово – Първомай – Асеновград и други, разясняват още от компанията.

Благодарение на виновната работа през летните месеци на екипите на „ Европейски пътища “ хората и бизнесът в област Пловдив посрещат зимата с актуализирана пътна инфраструктура и с качествено ремонтирани, сигурни и комфортни пътища.Затовапредприемамесъответните законови ограничения в отбрана на положителното си име и известност си в обществото, акцентират още от компанията.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР