Европейски културен уикенд на Партията на европейските консерватори и реформисти

...
Европейски културен уикенд на Партията на европейските консерватори и реформисти
Коментари Харесай

Бъдещето на консервативна Европа ще се обсъжда в София по време на Европейски културен уикенд

Европейски културен уикенд на Партията на европейските консерватори и реформисти (ЕКР) ще се организира в София от 12 до 14 май 2023 година. Официалното разкриване на събитието ще бъде в 9.10 часа в събота (13 май) в зала № 6 на Националния замък на културата.

Поставяме на напред във времето концепцията за отбраната на суверенитета на националните страни, традициите и културата на Европа. Видяхме, че този модел на мощно интегриран и централизиран Европейски съюз не работи. Тази извратена ляволиберална зеленистка химера, която ни постановат, е неуспех. Затова ние се борим за един друг Съюз. В нашето събитие ще приказваме за Европа на суверенните и мощни национални страни, обединени от общите си ползи. Европа на отечествата, на традициите и християнските полезности, обясни детайлности преди събитието българският представител в Европейския парламент, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация и член на борда на шефовете на ЕКР Ангел Джамбазки.

„ Европейските културни уикенди “ са най-новата самодейност на Партията на европейските консерватори и реформисти, чийто ръководител е министър председателят на Италия Джорджа Мелони. Програмата на конференцията в София ще предложи културно-историческа обиколка на българската столица, диалози, обхващащи най-новите трендове в консервативната мисъл и най-новото в ръководството на политиката на Европейски съюз. Акцент ще се постави на Дезинформацията като политически инструмент, Консерватизмът на локално равнище, Европейската просвета и еднаквост като водещ приоритет. Панелите ще включват водещи оратори като членове на Европейския парламент, високопоставени лица в европейските консервативни партии, учени, публицисти и интернационалните специалисти.

В събитието ще вземат участие българските представители в Европейския парламент Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, евродепутатът Карло Фиданца (Италия), италианските депутати от ръководещата партия „ Италиански братя “ Антонио Джордано (генерален секретар на ЕКР), Марта Шифоне (ръководител на отдела за специалности на „ Италиански братя “) и Мауро Ротели (председател на комисията по околна среда), ръководителят на румънската партия „ Дясна опция “ Адела Мирза и други

От българска страна ще вземат участие още общинският консултант от София Карлос Контрера (председател на политическа група „ Патриоти за София “), някогашният министър на околната среда и водите Нено Димов, съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация и депутат в 43-ото и 44-о Народно събрание – Искрен Веселинов, специалистът по юношески политики Мадлен Митeва, публицистите Мария Цветкова (член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО), Владислав Апостолов.

Допълнителна атракция на събитието ще придаде разходка с ретро трамвай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР