Европейски интелектуалци и политици призовават за бойкот на австрийското председателство

...
Европейски интелектуалци и политици призовават за бойкот на австрийското председателство
Коментари Харесай

Интелектуалци призоваха за бойкот на австрийското председателство на ЕС

Европейски интелектуалци и политици приканват за протест на австрийското председателство на Съвета на Европейския съюз. Причината – присъединяване на крайнодесните в новия кабинет на страната.

Сайтът на френския вестник „ Монд” разгласява апела им. Сред неговите създатели са някогашните министри на външните работи на Франция и Испания Бернар Кушнер и Мигел Анхел Моратинос, както и носителят на Нобелова премия за мир Хосе Рамос-Хорта.

„ Нека не си затваряме очите: те са нацистки наследници и към този момент имат силови позиции в новото държавно управление на Австрия.” С този изострен звук стартира текстът и недвусмислено слага под въпрос демократичните полезности на Европа. Тя, съгласно създателите, е приела новината за присъединяване в ръководството на крайната десница с „ безмълвие и апатия”.

Бойкот на държавното управление и на председателството на Съвета на Европейски Съюз, което Австрия поема незабавно след България, на 1 юли 2018 година – това е главният апел, публикуван от френския вестник „ Монд”.

Поне на доктрина, това би означавало, че министрите от крайната десница в Австрия не би трябвало да бъдат одобрявани от нито един европейски ръководещ и да не вземат участие в нито една среща на съюза.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР