Европейската централна банка съобщи в петък, че нейният стрес тест

...
Европейската централна банка съобщи в петък, че нейният стрес тест
Коментари Харесай

Според климатичния стрес тест 41 банки биха загубиха 70 милиарда евро

Европейската централна банка заяви в петък, че нейният стрес тест за климатичния риск е посочил, че 41 банки от еврозоната ще изгубят общо към 70 милиарда евро при положение на „ кратковременен безреден преход и двата сюжета на физически риск “.

Председателят на Надзорния съвет на ЕЦБ Андреа Енрия (на снимката) уточни, че „ банките в еврозоната би трябвало незабавно да усилят напъните си за премерване и ръководство на климатичния риск, като запълнят настоящите пропуски в данните и възприемат положителни практики, които към този момент участват в бранша “.

Франк Елдерсън, заместник-председател на борда, пък уточни, че банките би трябвало „ да разработят постоянни рамки за климатични стрес проби в кратковременен до средносрочен проект “, откакто проучването сподели, че 60% от 104 така наречен „ значими “ банки в еврозоната към момента нямат такива рамки.

В допълнение, над 60% от приходите на банките „ от нефинансови корпоративни клиенти произтичат от промишлености с интензивни парникови газове “, демонстрира още извършеното от ЕЦБ изследване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР