Европейската централна банка съобщи днес, че изпадналата в криза латвийска

...
Европейската централна банка съобщи днес, че изпадналата в криза латвийска
Коментари Харесай

ЕЦБ: Третата по-големина латвийска банка ще бъде ликвидирана

Европейската централна банка заяви през днешния ден, че изпадналата в рецесия латвийска банка ABLV Bank, банкрутира или евентуално ще банкрутира и дружно с клона си в Люксембург ще бъде ликвидирана съгласно латвийското законодателство, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В понеделник латвийският финансов регулатор подреди на ABLV, третата по величина на активите в страната, да спре всички разплащания по искане на ЕЦБ на фона на обвинявания от Съединени американски щати, че е взела участие в пране на пари и нарушение на глобите против Северна Корея.

ЕЦБ уточни в изказване през днешния ден, че е стигнала до умозаключение, съгласно което латвийската банка банкрутира или евентуално ще банкрутира, защото няма задоволително средства разполагаем, с цел да устои на всеобщо изтегляне на депозити.

Според ЕЦБ управлението на европейския Единен механизъм за преструктуриране - ЕМП (Single Resolution Mechanism-SRM) е решило, че намесата му не е в публичен интерес, тъй че банката ще бъде ликвидирана съгласно латвийското законодателство.

Заради мощното утежняване на ликвидността ABLV няма да може да погаси задълженията си и да извърши други отговорности в открития период, отбелязва ЕЦБ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР