Европейската централна банка подготвя банките за възможна подкрепена от Русия

...
Европейската централна банка подготвя банките за възможна подкрепена от Русия
Коментари Харесай

Предупредиха банките да се подготвят за руски атаки

Европейската централна банка приготвя банките за допустима подкрепена от Русия хакерска атака, защото напрежението с Украйна нараства, твърди " Ройтерс ", цитирайки двама души, осведомени с въпроса.

Сега ЕЦБ, ръководена от някогашния френски министър Кристин Лагард и която надзирава най-големите европейски кредитори, е в подготвеност за опасността от хакерски атаки против банки, подхваната от Русия, споделят източниците.

Telegraph.bg Комин пали по една къща дневно

Докато регулаторът беше фокусиран върху елементарните измами, които процъфтяваха по време на пандемията, рецесията в Украйна пренасочи вниманието към хакерските атаки, осъществени от Русия, сподели един от тях, добавяйки, че ЕЦБ е разпитвала банките за равнището на тяхната отбрана. 

Банките организираха " кибервоенни учения ", с цел да тестват способността си да отхвърлен офанзива, споделя още той. ЕЦБ, която уточни като един от целите си оправянето с киберсигурността, отхвърля да разяснява.

Подобни опасения се отразяват по целия свят. Департаментът на Ню Йорк за финансовите услуги популяризира предизвестие до финансовите институции в края на януари. В него се приказва за възможни ответни хакерски атаки, в случай че Русия нахлуе в Украйна и бъдат задействани наказания на Съединени американски щати, показва отделът на Thomson Reuters за следене активността на регулаторите.

По-рано тази година голям брой украински уеб страници бяха наранени от киберудар, който остави предизвестие " да се страхувате и да очаквате най-лошото ", тъй като Русия е събрала войски покрай границите на Украйна. Службата за държавна сигурност на Украйна съобщи, че е видяла признаци, че офанзивата е обвързвана с хакерски групи, свързани с съветските разследващи служби. Кремъл неведнъж отхвърли съветската страна да има нещо общо с хакерството по света и съобщи, че е подготвена да си сътрудничи със Съединените щати и други за битка с киберпрестъпността. 

Регулаторите в Европа са в нараснала подготвеност. Британският народен център за киберсигурност предизвести огромните организации да засилят своята резистентност на киберсигурност на фона на задълбочаващото се напрежение към Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР