Европейската централна банка обяви едно от най-големите промени във връзките

...
Европейската централна банка обяви едно от най-големите промени във връзките
Коментари Харесай

ЕЦБ ще разчита повече на банковото кредитиране, тъй като свива баланса

Европейската централна банка разгласи едно от най-големите промени във връзките си с финансовата система от десетилетие, обрисувайки проекти за разпределяне на повече заеми на комерсиалните банки, до момента в който се свива голямото си портфолио от облигации.

Промяната, за която членовете на управителния съвет на ЕЦБ се съгласиха, до момента в който се събраха виртуално в сряда, акцентира по какъв начин огромните централни банки премислят метода, по който обезпечават ликвидност на финансовата система, като в същото време понижават размера на салдото си листове.

След като изпомпва големи количества ликвидност във финансовата система през последното десетилетие посредством всеобщо изкупуване на облигации, ЕЦБ от няколко месеца разисква към каква „ оперативна рамка “ да премине в този момент, когато активите й са стесняване.

Намаляването на салдото на ЕЦБ значи, че тя непрекъснато ще източва непотребната ликвидност от банковата система. В даден миг това рискува да остави заемодателите без задоволително запаси и може да аргументи нежел...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР