Европейската централна банка (ЕЦБ) не трябва да тества икономиката на

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) не трябва да тества икономиката на
Коментари Харесай

Banque de France: ЕЦБ да се съсредоточи върху поддържането на високи лихви

Европейската централна банка (ЕЦБ) не би трябвало да тества стопанската система на еврозоната за мощ, вместо това би било по-добре тя да се концентрира върху поддържането на главните лихвени проценти на високо ниво. Това  заяви управителят на Френската централна банка((Banque de France)  и член на Управителния съвет на ЕЦБ Франсоа Вилроа дьо Гало.

" Затягането досега, в който нещо се счупи, не е рационален метод за калибриране на паричната политика. Сега е по-добре да се съсредоточим върху постоянството на лихвения % по паричната политика вместо върху постоянните покачвания, " сподели шефът на Френската централна банка по време на тирада в Париж. 

Проблемите, които могат да зародят от незадоволително високите лихвени проценти, могат елементарно да бъдат отстранени посредством повишение на разноските по заемите, само че в случай че лихвените проценти се покачат прекомерно високо, стопанската система на еврозоната може да изпадне в криза и тогава ще е нужна внезапна смяна на курса, уточни още  Вилроа де Гало.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР