Европейската транспортна федерация работи по проблеми от повече от две

...
Европейската транспортна федерация работи по проблеми от повече от две
Коментари Харесай

Транспортните синдикати очакват диалог с бизнеса за пакета Макрон

Европейската транспортна федерация работи по проблеми от повече от две години, изясни в утринния блок на Българска национална телевизия Екатерина Йорданова. ръководител на Съюза на транспортните синдикати в България.

Екатерина Йорданова, ръководител на Съюза на транспортните синдикати в България и вицепрезидент на Европейската транспортна федерация: Проблемът стартира да бъде обсъждан, когато започнаха да се откриват неприятни практики не от тези превозвачи, само че от превозвачи, които идват от този район. И тогава ние и нашите превозвачи не бяхме задоволително настоятелни, с цел да се оправим с този проблем, който сътвори неприятен имидж на бизнеса. Това е значимо да се каже, тъй като то е значимо за жителите. Затова и част от водачите не вземат участие директно, само че ние се ангажирахме с поддръжка, тъй като в действителност това е национална идея. Това, което сгрешихме и ние, и превозвачите, е че ние не използвахме всички механизми, с цел да преговаряме, да използваме европейския стопански и обществен комитет задоволително мощно. В Европейската комисия има обществени секторни разговори, където работодатели и синдикати договарят по всички документи. тези документи се преглеждат там още в самото начало.
Според Йорданова по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз страната е направила оптималното, което е могло да бъде направено. Липсите в този спор били в слабостите в разговора на европейско равнище и на национално равнище.

 Росен Желязков пред Българска национална телевизия преди митинга на превозвачите в Брюксел Росен Желязков пред Българска национална телевизия преди митинга на превозвачите в Брюксел
Протестът на превозвачите е условие за съблюдаване на правилата на Европейски Съюз, такива, каквито са прокламирани. Подкрепени сме от превозвачи от Полша, Литва,...
В този разговор има страни... и би трябвало да вземат участие превозвачите като представители на бизнеса и работещите, които реализират този бизнес. Има задоволително принадлежности за по-ранно договаряне, с цел да можем да реализираме това единение първоначално.
В този смисъл тя посочи, че синдикатите поддържат българската идея, българския бизнес и чакат в границите на идната седмица да бъдат " поканени от българския бизнес да стартират този по този начин дълго предстоящ разговор ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР