Европейската сметна палата съобщи, че ще провери дали подкрепата, оказана

...
Европейската сметна палата съобщи, че ще провери дали подкрепата, оказана
Коментари Харесай

Европейската сметна палата ще нищи дали мерките за спиране на имигрантите са дали ефект

Европейската счете палата заяви, че ще ревизира дали поддръжката, оказана от Европейския съюз на Гърция и Италия в региона на имиграцията, е постигнала поставените цели. Очаква се отчетът от инспекцията да бъде показан до края на годината.

Палатата вижда недостатъци в метода на Европейски Съюз за даването на леговище и по отношение на имиграцията, както и при опазването на външните граници. Допълва се, че от време на време се постанова краткотрайно да бъде прекъснато използването на общностното законодателство в тези области.

Кризата с имигрантите доближи връхна точка през 2015 година, когато над един милион души се пробваха да доближат Европейски Съюз. Въпреки че броят на имигрантите се намали до нивата преди рецесията, десетки хиляди хора към момента се насочват към 28-те, се отбелязва в известието. Добавя се, че поради местоположението на Гърция и Италия, тези две страни са най-засегнати.

Предвижда се инспекцията да обхване петте така наречен "горещи точки " (за регистрирането на имигрантите), както и квотите за разселване. Палатата добавя, че идният отчет ще бъде четвъртият, отдаден на въпросите на имиграцията, в последните три години.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР