Европейската служба за борба с измамите с евросредства – ОЛАФ,

...
Европейската служба за борба с измамите с евросредства – ОЛАФ,
Коментари Харесай

ОЛАФ се включва в проверката на Миню Стайков

Европейската работа за битка с измамите с евросредства – ОЛАФ, ще се включи в инспекцията на Миню Стайков, стана ясно на правосъдното съвещание пред апелативния профилиран съд през вчерашния ден.
Спецпрокуратурата е уведомила ОЛАФ, че има данни за злоупотреби с евросредства - към 7 млн. лв. съгласно прокурор Димитър Петров. Деца на чиновници на Стайков от " Разузнавателна служба на Великобритания индъстрис " са кандидатствали за финансиране пред Държавна фирма " Земеделие " по стратегия " Млад фермер ", посочи Петров, написа в. " Монитор ".
Става дума за 9 компании на еднолични търговци, които са синове и дъщери на чиновници на Стайков, само че дават отговор на изискванията по програмата и са на възраст до 25 година Те са получили финансиране от 7 млн. лв., а в нотариално заверени противоположни писма е записано, че „ действителното владеене на всички права ще бъде в интерес на Миню Стайков “.
Заради това от спецпрокуратурата са сезирали ОЛАФ, стана ясно по време на съвещанието за ограниченията за неотклонение на предприемача и още двама, упрекнати в проведена незаконна група за данъчни закононарушения – Белун Хазърбасанов и Иван Димитров. Пред магистратите Миню Стайков помоли да бъде освободен от ареста и сподели, че бизнесът му е легален.
Заседанието за ограниченията за неотклонение на Миню Стайков и още двама арестувани беше отсрочено за по-късен час през вчерашния ден. Причината е, че прокуратурата е не запомнила да внесе 6 тома материали по делото, които са от голяма важност. Така съставът на апелативния профилиран углавен съд отсрочи с един час гледането на мярката, в който час материалите да бъдат импортирани.
След това юристите на упрекнатите ще би трябвало и да се срещнат с томовете. Припомняме, че през вчерашния ден сутринта съдът трябваше да прегледа обжалването на мярката на Миню Стайков и другите, откакто предходната седмица съдът ги остави в ареста. Тримата бяха упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група,създадена за продажба на акцизни артикули без бандерол данъчни закононарушения и пране на пари.
На 5 септември прокуратурата влезе в фирмите на Стайков - " Топаз мел ", " Винпром Карнобат " и " Сис индустрийс ". При интервенцията бяха арестувани общо10 лица, измежду които и самият Стайков.
На 6 септември спецпрокуратурата повдигна обвиняване на 8 души за продажба на акцизни артикули без бандерол, осъществяване на данъчни закононарушения и пране на пари. Обвиняем по следствието е ѝ синът на Стайков - Стайко Стайков, който към момента се търси и за неговото задържане е издадена Европейска заповед за арест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР