Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ съобщи днес за

...
Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ съобщи днес за
Коментари Харесай

ОЛАФ съобщава за установена измама в българските митници

Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ заяви през днешния ден за открита машинация в активността на българските митници.

Проверени са два митнически пункта, на които са били въведени подправени данни за минали товари. Проверката е посочила, че товарите не са били на мястото на датите и в часовете, посочени в документите. Установено е, че с цел да се извърши измамата, са били употребявани компютърни вируси, посредством които се прониква от разстояние в митническите осведомителни системи.

Така в системите са били подавани данни за товари, които фиктивно минават директно от Полша, Унгария, Германия, Франция, Литва и Словакия, с цел да доближат Сърбия и Турция. Сръбската и турската страна са съобщили, че такива товари не са дошли на място. Разследването е обхванало 110 случая, се отбелязва в годишния отчет за активността на ОЛАФ, показан през днешния ден.

В документа се показва също, че в последната година ОЛАФ е завършила седем следствия, свързани с нашата страна, като в четири от тях е издала рекомендации. Установени са били 119 нередности в изразходването на средства от бюджета на Европейски Съюз и по тях са били издадени 16 рекомендации. ОЛАФ отбелязва, че не всяка неправда е обвързвана с машинация.

При работата с фондовете за доближаване у нас са били открити 904 случая на нередности, като за 43 случая са били издадени рекомендации. От 2010 до 2017 година нашата страна е повдигнала обвинявания по 41 % от рекомендациите, издадени ОЛАФ. Средно в Европейски Съюз този дял е 42 на 100. За предходната година в службата са получени 27 сигнала, касаещи България, като седем от тях са били подадени от управляващите, а останалите 20 са с " частен " източник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР