Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) обяви, че няма

...
Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) обяви, че няма
Коментари Харесай

ОЛАФ няма да предприеме дисциплинарни действия срещу кандидата на Полша за член на новата ЕК

Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) разгласи, че няма да предприеме дисциплинарни дейности против претендента на Полша за член на новата Европейска комисия Януш Войчеховски, съобщи Ройтерс.

ОЛАФ е завършила следствието си против Войчеховски, който е препоръчан за еврокомисар за земеделието. Полякът бе тестван за възможна корист с разноските си за пътешестване и командировъчни по времето, когато е бил народен представител в Европейския парламент от 2004 до 2016 година Сега той е член на Европейската счете палата.

ОЛАФ е стигнала до заключението, че Войчеховски е трябвало да върне сумата от 11 243 евро - нещо, което той към този момент е направил.

Също през вчерашния ден белгийската прокуратура разгласи, че е прекратила следствието за корупция против министъра на външните работи Дидие Рейндерс - претендента на страната за член на новата Европейска комисия с сектор "Правосъдие ".

Остават обаче въпроси към кандидатурите на Унгария (Ласло Трочани, за разширяването) и на Румъния (Рована Плумб, за транспорта). Те бяха отхвърлени в четвъртък от правната комисия на Екологичен потенциал.

Европейският парламент ще стартира да изслушва в понеделник претендентите за членове на Комисията. Екологичен потенциал ще гласоподава на 22 октомври състава на новата Европейска комисия, която е планувано да встъпи в служба на 1 ноември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР