Европейската шампионка по олимпийско таекуондо Калина Бояджиева ще пропусне квалификацията

...
Европейската шампионка по олимпийско таекуондо Калина Бояджиева ще пропусне квалификацията
Коментари Харесай

Калина Бояджиева ще пропусне олимпийската квалификация по олимпийско таекуондо заради контузия

Европейската шампионка по олимпийско таекуондо Калина Бояджиева ще пропусне квалификацията за Олимпиадата в Париж това лято. Над 500 спортисти ще спорят от 9 до 11 март в борба за квотите за присъединяване в най-големия състезателен конгрес. Домакин на квалификационния шампионат ще бъде залата в Елин Пелин.

Състезателката на клуб Херея ще пропусне голямата опция за завоюва виза за Игрите във френската столица, откакто скъса кръстна връзка на коляното по време на шампионата в Австрия и в този момент й следва интервенция, заяви за БНР президентът на БФ Таекуондо Слави Бинев.

" Калина е извънредно бойно момиче. Сигурен съм, че ориста ще я закриля. Знам, че ще се възвърне извънредно бързо. За нея беше взета тази подготовка. Човешкото тяло има предели. Аз бях срещу тя да взе участие на Световното състезание по кикбокс. Там се показа извънредно сполучливо, само че това й лиши опцията да отиде на Олимпиада ", добави той.

Възможността да завоюва квота за олимпийските игри през това лято ще пропусне и Денис Димитров. Световният вицешампион за младежи не съумя да смъкна килограми и да слезе от неолимпийската категория 63 кг в олимпийската 58 кг.

" При Денис малко откакто затвориха опцията да се пререгистрират точки от една категория в друга, той осъзна, че няма да може да смъкна нужните килограми. Аз съм твърдо срещу това събаряне на килограми, тъй като то може да бъде рисково ", разяснява още Бинев.

За олимпийската подготовка България ще разчита на четирима състезатели. В категория 58 кг при мъжете ще играе Християн Георгиев, а в категория 68 кг Митко Джорджев. При дамите в категория 49 кг ще разчитаме на Александра Георгиева, а на 57 кг ще се състезава Мартина Атанасова, която също слиза от по-горна категория.

Само седмица преди олимпийските квалификации, София ще събере най-хубавите таекуондисти от целия свят. От на следващия ден до 4 март в столичната зала " Асикс Арена " ще се организира второто издание на мощния интернационален шампионат " България оупън " G1 2024. Над 1700 състезатели от близо 30 страни ще мерят сили в дисциплините спаринг и пумсе. Надпреварата е за кадети, юноши и девойки, мъже и дами. Официалното разкриване е на 2 март от 13:00 часа, а срещите стартират всеки ден в 9:00 часа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР