Европейската прокуратура започна разследване за конфликт на интереси по отношение

...
Европейската прокуратура започна разследване за конфликт на интереси по отношение
Коментари Харесай

Европейската прокуратура подозира чешкия премиер в конфликт на интереси

Европейската прокуратура стартира следствие за спор на ползи във връзка с чешкия министър председател Андрей Бабиш, който е обвинен в улеснение на субсидирането от Европейски Съюз за свързани с него компании, заяви Чешкото радио.
Европейската прокуратура е нова конструкция за битка с присвояването и разхищаването на средства от бюджета на Европейски Съюз. Работата й стартира на 1 юни. Седалището на организацията се намира в Люксембург. Историята за спора на ползи на Бабиш е единствено един от 12-те случая, свързани с Чехия, които се преглеждат там.
 Чехия изиска туристите ѝ да влизат у нас 22 дни след първа доза от ваксина Чехия изиска туристите ѝ да влизат у нас 22 дни след първа доза от ваксина
Режимът на влизане на чешки туристи у нас 22 дни след първа доза от сложена ваксина беше разискван на взаимна среща на равнище министри...
Преди това Европейската комисия упрекна в спор на ползи чешкия министър председател. Подобни съмнения се ревизират и от чешката полиция. На 31 май тя предложи на прокуратурата да го притегли към наказателна отговорност по съмнение за машинация с нелегално приемане на дотации от еврофондове в размер на 50 милиона крони (около 2 милиона евро) на обвързваното с него сдружение „ Щъркелово гнездо “.
Бабиш изрично отхвърля обвиняванията против него. Той ги счита за провокация от страна на политическите съперници, а казусът за субсидиране на компанията " Щъркелово гнездо " той разказва като „ поръчков “. Разглеждането му към този момент един път е прекъснато от прокуратурата и в този момент се вършат опити за съживяването на това дело преди идните парламентарни избори в републиката на 8 и 9 октомври тази година. Премиерът акцентира, че няма спор на ползи, защото не се занимава с бизнес на висок държавен пост и е трансферирал ръководството на принадлежащите му компании на попечителски фонд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР