Европейската прокуратура се е задействала по разкритията на земеделския производител

...
Европейската прокуратура се е задействала по разкритията на земеделския производител
Коментари Харесай

Европрокуратурата се е заела със сигнала на агробизнесмена Илчовски

Европейската прокуратура се е задействала по разкритията на земеделския производител Светослав Илчовски в комисията в предходния парламент по проверката на ръководството на ГЕРБ, която продължи работата си и в актуалното Народно заседание. Това стана ясно в сряда по време на съвещанието на ръководената от Мая Манолова краткотрайна комисия.

Пред депутатите от предишния парламент агробизнесменът изнесе изказвания за борсови операции с акциите на " Градус ", за рекет от ръководещите и други изказвания за злоупотреби. Илчовски разгласи, че е видял видео с осъществени извращения с предприемача Миню Стайков в ареста, което Стайков отхвърли.

Илчовски направи и шокиращи изказвания за плащани от него подкупи от близо 1 млн. лева, за фиктивни покупко-продажби за 60-70 млн. лева, за рекет над фермери с цените за напояване, за златните кюлчета в чекмеджетата на някогашния министър председател Бойко Борисов и други злоупотреби.

Повечето му обвинявания бяха свързани със притежателя на компанията " Градус " Иван Ангелов. Той на собствен ред упрекна Илчовски в неистини и се закани да го даде на прокуратурата

В средата на май агробизнесменът прекара в спецпрокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР