Европейската прокуратура съобщи, че в България вчера са били извършени

...
Европейската прокуратура съобщи, че в България вчера са били извършени
Коментари Харесай

Европрокуратурата задържа 8 души у нас

Европейската прокуратура заяви, че в България през вчерашния ден са били осъществени 18 обиска в Петрич и Обзор като част от следствие за измами, свързани със аграрни средства от Европейски Съюз, заяви Българска телеграфна агенция.

Задържани са осем обвинени, измежду които и ръководителят на представителството на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) в Петрич, член на Общинския съвет, се показва в известието.

Европейската прокуратура изследва хипотетични действия на проведена незаконна група, формирана от родственици, подчинени и близки другари на общинския консултант. Групата е обвинена в показване на подправени, неточни и непълни документи и изказвания, с цел да получи аграрни средства от Европейски Съюз - към 300 000 евро. В някои случаи групата вписвала имената на умряли хора в документите, с които предявява искане за европейски средства.

При претърсвания на животновъдни ферми, коли и пространства, в това число в представителството на земеделския фонд, са конфискувани огромни количества документи, компютри, мобилни телефони и табелки за номерация на животни. Претърсванията са осъществени в тясно съдействие с над 40 служители на реда от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " и специалисти от Българската организация по сигурност на храните и ДФЗ.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР