Европейската прокуратура съобщи, че са били извършени обиски по разследване

...
Европейската прокуратура съобщи, че са били извършени обиски по разследване
Коментари Харесай

Европейската прокуратура разследва община Бойчиновци за злоупотреба със средства

Европейската прокуратура заяви, че са били осъществени обиски по следствие за допустима корист с европейски средства по план за ремонт на общинска пътна мрежа в община Бойчиновци.

Претърсванията са осъществени на голям брой места в България по-рано този месец, в това число в обекти на компании, участващи в строителството, както и в административни офиси на община Бойчиновци. Иззети са голям брой документи и са разпитани очевидци, се показва в известието.

Според следствието на 9 юли 2019 година община Бойчиновци е сключила контракт за финансова помощ с Държавен фонд „ Земеделие “, обвързван с осъществяването на плана на стойност 2,6 млн. евро по програмата на Европейски Съюз за развиване на селските региони. В контракта е посочено, че срокът за асимилиране на средствата и за подаване на настояването за дефинитивно заплащане е 36 месеца от датата на подписването, написа Българска телеграфна агенция. Оттогава срокът е удължаван няколко пъти, само че до момента няма данни контрактуваните действия да са изпълнени, нито планът да е завършен.

Разследването се прави с поддръжката на Главна дирекция „ Национална полиция “ и цели да се откри естеството и степента на хипотетичните незаконни дейности, се добавя в известието.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР