Европейската прокуратура разследва злоупотреба с европейски средства в Община Бойчиновци,

...
Европейската прокуратура разследва злоупотреба с европейски средства в Община Бойчиновци,
Коментари Харесай

Кьовеши разследва Община Бойчиновци за злоупотреба с евросредства

Европейската прокуратура проверява корист с европейски средства в Община Бойчиновци, оповестява Нова телевизия.

От институцията показаха, че са осъществени претърсвания на няколко места в България, в това число в офиси на общината. бяха Иззети са голям брой документи и са разпитани очевидци.

Европрокуратурата прецизира, че следствието на офиса ѝ в София е за евентуална корист със средства на Европейски Съюз, включващо план за ремонтни действия на общинска пътна мрежа.
 Европрокуратурата откри корист с евросредства за жп планове у нас
Европрокуратурата откри корист с евросредства за жп планове у нас

ОЛАФ изиска България да върне 38 млн. евро финансиране за жп план

Според следствието на 9 юли 2019 година Община Бойчиновци е подписала контракт за финансова помощ с Държавен фонд " Земеделие ", обвързван с осъществяването на план на стойност 2,6 млн. евро (5 098 290 76 лева.) по Програмата за развиване на селските региони на Европейски Съюз за интервала 2014-2020 година Предвидено е, че крайният период за асимилиране на средствата, както и за подаване на искане за дефинитивно заплащане, е 36 месеца от датата на подписването на контракта. Въпреки че отогава срокът е удължаван неколкократно, досега няма доказателства, че контрактуваните действия са изпълнени , или че планът е завършен.

Разследването продължава благодарение на Главна дирекция " Национална полиция ", с цел да се откри естеството и обсегът на хипотетичните незаконни действия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР