Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши, е провела операция по

...
Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши, е провела операция по
Коментари Харесай

България е замесена в операция по първия сигнал до Кьовеши

Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши, е провела интервенция по първия сигнал, постъпил на 1 юни тази година, оповестиха от институцията. Арестувани са 10 души и са конфискувани първокласни коли за 13 млн. евро. Разследващите подозират незаконна група и укриване на налози.

Операцията е извършена на територията на три страни – Германия, Италия и България. От известието не излиза наяве какви тъкмо дейности са осъществени на територията на страната ни.

Според европейската прокуратура става дума за така наречен Данък добавена стойност въртележка. По документи първокласни коли са купувани и препродавани в няколко европейски страни и по-късно са подавани подправени заявления за заплатен налог върху продажбите. Това е довело до загуби от 13 млн. евро.

Схемата стартира от немския град Айхщат и Милано. Италианският покупател заявил, че е купил колите от Германия. Посочената немска компания обаче не съществувала. В договорката като покупател е посочено частно лице в Италия. Така е избегнато заплащането на налог, защото едната страна е физическо лице. Частният покупател симулирал продажба на колите на дилът на коли в Италия. По-късно същите коли са препродавани още веднъж.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР