Европейската прокуратура, която има за задача да се бори срещу

...
Европейската прокуратура, която има за задача да се бори срещу
Коментари Харесай

Европейската прокуратура: 300 разследвания на измами на стойност 4,5 милиарда евро

Европейската прокуратура, която има за задача да се бори против измамите, засягащи бюджета на Европейския съюз, заяви през днешния ден, че от 1 юни е почнала 300 следствия на измами на стойност 4,5 милиарда евро, съобщи Франс прес.

Прокуратурата, чиято централа е в Люксембург и която има свои представители в двайсетина страни от Европейски Съюз, има за задача да води следствия и да изправя отговорните пред националните съдилища на обособените страни членки.

През първите 100 дни от съществуването си Европейската прокуратура е записала над 1700 сигнала за нарушавания, подадени от управляващите на страните членки и от частни лица.

В началото на август е почнало следствие на трансгранична машинация с Данък добавена стойност на стойност над 14 милиона евро, по отношение на което са били осъществени претърсвания в Германия, Нидерландия, Словакия, България и Унгария.

Неотдавна италианската полиция по сигнал на Европейската прокуратура е иззела 200 хиляди евро от компания за импорт на волфрамови електроди, която е заобикаляла задължението си да заплаща мита, предоставяйки на управляващите погрешна информация за произхода на вносните артикули.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР