Европейската прокуратура е извършила вчера обиски в 6 страни членки,

...
Европейската прокуратура е извършила вчера обиски в 6 страни членки,
Коментари Харесай

Европрокуратурата с обиски в България и още 5 страни заради ДДС измама за 19 млн. евро

Европейската прокуратура е направила през вчерашния ден обиски в 6 страни членки, измежду които и България, при следенето на хипотетична машинация с Данък добавена стойност в размер на 19 млн. евро, оповестява Българска национална телевизия.

Тя е осъществявана с мобилни телефони втора ръка импорт от Хонг Конг, ОАЕ и Съединените щати, оповестяват от офиса на прокуратурата в Люксембург.

Операцията, извършена под кодовото наименование " Концертина ", е ръководена от офиса на Европейската прокуратура в Мюнхен и обгръща също Германия, Италия, Малта, Нидерландия и Словения.

По време на обиските са конфискувани огромно количество документи, електронни устройства и доказателства, както и 31 000 евро в кеш, криптовалута на стойност към 40 000, замразени са няколко банкови сметки от минимум 88 хиляди евро.

Фирмите, основани в тези страни-членки, са ползвали непозволено понижен Данък добавена стойност на мобилните телефони втора ръка, с цел да усилят нелегално облагите си. Те са плащали Данък добавена стойност единствено върху облагата, а не върху цялата стойност на стоката.

Измамата е давала опция за продажба на телефоните на по-ниска цена, като по този метод е реализирана нелоялна конкуренция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР