„Европейската народна партия стои на 100 % зад нас, обратните

...
„Европейската народна партия стои на 100 % зад нас, обратните
Коментари Харесай

Д-р Андрей Ковачев в Пловдив: ГЕРБ има пълна подкрепа от Евр...

„ Европейската национална партия стои на 100 % зад нас, противоположните изказвания не са правилни, както се пробват да внушат от „ Да, България”. Най-лошото за нашите европейски сътрудници е непредвидимистта”. Това съобщи в Пловдив евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП и заместник-председател на групата на ЕНП доктор Андрей Ковачев. На централния избирателен пункт в центъра на града той бе посрещнат от регионалния координатор и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ инж. Иван Тотев, кмета на регион „ Централен” Георги Стаменов, претенденти за народни представители, членове и симпатизанти на партията.

В диалог с жители стана ясно, че преди два дни ръководителят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер е изпратил писмо до заместник-председателя на Европейската комисия Вера Юрова с тъкмо изложение на предизборната обстановка в България и за това, че 70 дни преди изборите е заменена системата – единствено машинно гласоподаване, без подготовка, против рекомендациите на Венецианската комисия, без одит на талоните в протоколите от гласуването и огромни подозрения, че може да бъде манипулиран софтуера на машните.

„ Много притеснителни са също и тези предупредителни протоколи, с които Министерство на вътрешните работи и полицията се пробват да всяват боязън в хората. Това е неприемливо предвид на това, че едно служебно държавно управление би трябвало да провежда почтени избори, а не да всява боязън и да играе в интерес на този, който го е номинирал. Това държавно управление в действителност е преизборен щаб на Радев”, сподели още заместник-председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент. Той добави, че европейските институции и Европейската национална партия са осведомени със обстановката.

„ Въпросителните и неизвестността пред бъдещето на нашата страна са това, което тормози европейските партньори”, добави той.

Според доктор Андрей Ковачев е безусловно неразбираемо забавянето на Плана за възобновяване. „ Този проекто-план, който държавното управление на господин Борисов приготви в продължение на шест месеца с публични полемики, в диалози със обществените сътрудници и с работодателските организации беше координиран с Европейска комисия от месец март. Сега работят нещо ново, няма бистрота. Важното е България да съобщи този проект, с цел да може да се възползваме още през септември от първия предплатен транш от Плана за възобновяване. Ако още се забавят и не знаят какво вършат, има възможност по-бавно България да получи средствата”, сподели още Андрей Ковачев.

По-късно той дружно с инж. Иван Тотев, Радомир Чолаков, Пенчо Малинов, доцент Шилев и Петър Троянов от листата посетиха Епископската базилика на Филипопол.

„ Това е обект, който започнахме през 2015-та година с Фондация „ Америка за България”. Кандидатурата на Епископската базилика и римското мозаечно завещание на Филипопол беше включена в Индикативния лист на ЮНЕСКО за значими културни и естествени обекти”, изясни инж. Иван Тотев, който започва работата по обекта при започване на втория си мандат като кмет на Пловдив.

По-късно дружно те посетиха изложба „ 2019” на улица „ Гладстон” – един от обектите, издигнат по отношение на семейството на Пловдив като Европейска столица на културата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР