Европейската народна партия смята да обсъди в близките дни идеята

...
Европейската народна партия смята да обсъди в близките дни идеята
Коментари Харесай

Може и да не забранят бензиновите автомобили от 2035 г.

Европейската национална партия счита да разиска в околните дни концепцията за анулация на възбраната на колите с бензиновите мотори в Европейски Съюз от 2035 година Това съобщи пред " Политико " ръководителят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, представен от БНР.

" Забраната беше неточност ", съобщи Манфред Вебер.

Отмяната наподобява все по-вероятна поради надигането на крайната десница. Това неизбежно ще докара до изместване вдясно на европейските политики. Крайнодесните не одобряват Зеления пакт.

Според Вебер възбраната, която е един от стълбовете на Зеления пакт, е била неточност. От ЕНП заговориха за предоставяне на заден ход във връзка с бензиновите мотори още при започване на годината. Така партията се изправя против своя претендент Урсула фон дер Лайен, която се бори за втори председателски мандат отпред на Европейската комисия. Тя бе измежду хората, които най-вече защитаваха възбраната.

Сега анулацията наподобява все по-вероятна поради надигането на крайната десница, което неизбежно ще докара до изместване вдясно на европейските политики. Крайнодесните не одобряват Зеления пакт.

Също пред " Политико " немският евродепутат от ЕНП Петер Лизе, който е измежду хората, които най-вече се занимават с въпросите на климата съобщи, че ще би трябвало да се създадат някои корекции. Той добави, че и обвързваните с климата регламенти би трябвало да съдържат по-малко ограничаване.

За известни промени се изрече и чехът Александър Вондра от групата на Европейските консерватори и реформисти.

Френският либерал Паскал Канфен обаче счита, че в новия парламент няма да има задоволително болшинство за заличаване на Зеления пакт. Той бе ръководител на Комисията по околна среда.

Забраната за продажба на колите с бензинови мотори в Европейски Съюз би трябвало да влезе в действие от 2035 година Решението бе взето от страните членки през март 2023 година България бе измежду страните, въздържали се при гласуването.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР