Европейската народна партия прие с пълно единодушие, без нито един

...
Европейската народна партия прие с пълно единодушие, без нито един
Коментари Харесай

ЕНП прие манифеста, който призовава за най-скорошно присъединяване на България и Румъния към Шенген

Европейската национална партия одобри с цялостно единогласие, без нито един глас срещу, манифест с политически цели за интервала 2024-2029 година, който приканва за допустимо най-скорошно присъединение на България и Румъния към Шенгенското пространство. Това се случи на конгреса на ЕНП в Букурещ. Австрийската делегация на ръководещата Народна партия се отхвърли да гласоподава срещу него, макар че по-рано денем даде сходна поръчка. 

 

“Имаме потребност от цялостното приемане на България и Румъния в Шенген и унищожаване освен на контрола по въздух и море, само че и по суша допустимо най-скоро. Трябва да изправим Шенгенското пространство, което сега не действа, посредством в допълнение подсилване и отбрана на външните граница на Европейски Съюз и посредством попречване на незаконната миграция към Европа ”, се отбелязва в документа, наброяващ 23 страници. 

 

В него са сложени и други акценти, свързани с външната политика, измежду които Украйна. 

 

“Европа ще застане обединена с Украйна против Путин. Украйна би трябвало да завоюва войната. Това изисква сигурност във връзка с дълготрайното финансиране на Украйна за нейното икономическо и обществено възобновяване, рационализация и реорганизация. Европейски Съюз би трябвало да продължи и да усили своята поддръжка. Войната в Украйна е директно обвързвана с европейската сигурност. Украйна би трябвало да стане член на Европейски Съюз и НАТО незабавно щом извърши всички критерии. Европейски Съюз би трябвало да е подготвен за разширение ”, е маркирано в манифеста. 

 

В документа е планувано утрояване на чиновниците на Фронтекс от 10 хиляди на 30 хиляди и по-голям бюджет за закупуване на съвременно съоръжение.

“Европейските страни членки, а не трафикантите, би трябвало да вземат решение кой да влезе в Европа. Въпреки цялостния отвод на крайната десница да се ангажира градивно с понижаване на миграцията и нежеланието на левицата да понижи незаконната миграция, нашите цели са ясни. Трябва да осигурим по-здрави външни граници с по-добри и по-строги инспекции ”, се показва в манифеста. 

 

В него се обръща внимание и на икономическите провокации.

" Делът на Европа в международния Брутният вътрешен продукт е намалял от 20 на 15 %, до момента в който този в Китай се е повишил от 7 на 19 на 100 през последния половин век. В допълнение, от топ 50 световни компании единствено 6 са европейски, до момента в който 20 са от Съединени американски щати и 13 от Китай. Трябва да създадем нашата стопанска система подготвена за нови провокации ”, е едно от заключенията в документа. 

 

Конгресът на ЕНП в Букурещ продължава и на следващия ден (7 март), когато се чака най-голямото европейско политическо семейство да номинира водещия си претендент в листата за идните европейски избори през юни - сегашния ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР