Европейската народна партия потвърди, че представители на белгийските и германските

...
Европейската народна партия потвърди, че представители на белгийските и германските
Коментари Харесай

Полиция влезе в централата на ЕНП в Брюксел

Европейската национална партия удостовери, че представители на белгийските и немските полицейски управляващи обискират партийната централа в Брюксел във вторник, 4 април.
Това се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на ЕНП.


В него се споделя, че това обвързвана с настоящо следствие в Тюрингия, Германия. И още: „ Партията си сътрудничи при цялостна бистрота с участващите органи, като дава цялата нужна информация и документи. Тъй като това е настоящо правосъдно следствие, ЕНП няма да дава повече мнения “.

За акцията с гриф „ изключително “ осведоми Euroactiv.
Белгийски служители на реда нахлуха в първия и третия етаж на централата на партията на Rue du Commerce “, твърди източникът на медията.

Според първичната информация полицията е иззела компютри, свързани с настоящо следствие за хипотетична корупция по време на предизборната акция за Европейски Съюз през 2019 година


По време акцията за евроизборите през 2019 година управител на цифровата акция на водача на ЕНП Манфред Вебер бе депутатът от ХДС Марио Фойгт. Сега той е водач на ХДС в Тюрингия. Според немски медии следствието се концентрира върху възлагането на контракта за цифровата акция на сдружение в немската провинция. През септември предходната година правосъдната комисия на локалния парламент лиши имунитета му в очакване на следствие от немската прокуратура, макар че не е ясно дали този случай е обвързван с него, пише  Euroactiv и отбелязва, че консервативната ЕНП е най-старата и огромна европейска политическа група в Екологичен потенциал.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР