Европейската народна партия подкрепя пълното разширяването на Шенгенското пространство, така

...
Европейската народна партия подкрепя пълното разширяването на Шенгенското пространство, така
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Искаме да видим България и Румъния възможно най-бързо в Шенген

Европейската национална партия поддържа цялостното разширението на Шенгенското пространство, тъй че България и Румъния би трябвало неотложно да се причислят изцяло към Шенгенското пространство. Това съобщи ръководителят на Европейската национална партия Манфред Вебер на конгреса на ЕНП, който стартира в Букурещ. Вебер подсети, че България и Румъния извършват всички критерии и инспекции - това е кристално ясно.

Председателят на партията Манфрет Вебер показа програмата, с която ЕНП ще се яви на изборите за Европарламент през юни - " Европа, която желаеме ". Делегатите на консервативната Австрийска национална партия, не желаят да я поддържат, тъй като в нея има неприемлимиви за тях оферти за развиването на нуклеарната енергетика и разширението на Шенген.

" Има един въпрос, по който желая да съм явен - че Европейската национална партия поддържа цялостното разширението на Шенгенското пространство, тъй че България и Румъния би трябвало неотложно да се причислят изцяло към Шенгенското пространство. Те извършват всички критерии и инспекции - това е кристално ясно. Искам да кажа поздравя нашите другари, че към този момент направиха първата стъпка с присъединението към Шенген по въздух и море. Но ние желаеме да забележим България и Румъния допустимо най-бързо в Шенгенското пространство. ЕНП е ясна за това. Искам да прикани социалистите в Австрия да трансформират своето решение, тъй като и социалистите в Австрия са срещу цялостното приемането на България и Румъния в Шенген, тъй че сме изправени през предизвикателство в Австрия - да убедим всички партии там. В този миг най-важното нещо, което се опитваме да вършим е, да убедим нашите австрийски другари да дадат зелена светлина ", съобщи Манфред Вебер - ръководител на Европейската национална партия.

В Букурещ стартира конгресът на ЕНП - най-голямото политическо семейство в общността. Той е отдаден на подготовката за евроизборите и минава под знака на взаимност на целия Европейски съюз с Румъния и страните, наоколо до Украйна. Форумът събра над 2000 делегати от 40 страни. Българската делегация включва представители на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили и е водена от Бойко Борисов.

Конгресът ще избере водещия претендент на ЕНП за ръководител на Европейската комисия.

Урсула фон дер Лайен към този момент разгласи, че има упоритостите за втори мандат, а българската делегация се чака единомислещо да я поддържат. Самият избор ще се организира с скрито гласоподаване на следващия ден, само че резултатът е предупреден.

Днес беше показан изборният манифест на ЕНП, и стартира полемика за сигурността, защитата, стопанската система и работните места.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР