Европейската народна партия (ЕНП) реши днес да замрази за неопределен

...
Европейската народна партия (ЕНП) реши днес да замрази за неопределен
Коментари Харесай

ЕНП замрази за неопределен срок членството на унгарската партия ФИДЕС

Европейската национална партия (ЕНП) реши през днешния ден да замрази за неустановен срок членството на унгарската партия ФИДЕС. Това заяви ръководителят на ЕНП Жозеф Дол.

Решението е било признато със 190 гласа " за " против три " срещу ". По силата на това решение ФИДЕС няма да взе участие в партийните съвещания, няма да има право на глас и няма да може да излъчва претенденти за партийни постове, написа novini.bg.

Председателят на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент Манфред Веберуточни, че на утрешното съвещание на държавните и държавните ръководители от ЕНП унгарският министър председател Виктор Орбан няма да има право да участва. ЕНП ще сътвори комисия, която да следи активността на ФИДЕС и да предложи по-нататъшни стъпки.

По думите на Вебер договарянията с партията на унгарския министър председател са били почтени и открити, само че продължаването им е било невероятно. Той посочи, че " има вяра за бъдещето ", изключително по въпроса със ориста на Централноевропейския университет в Будапеща. Вебер означи, че участието в ЕНП е обвързвано със шерването на общи полезности. По неговите думи държанието на ФИДЕС в последно време няма нищо общо с програмата на ЕНП.

Вебер съобщи, че чл.7 от контракта за Европейски Съюз - отнемане от право на глас в общностните институции при липса на правда - не е задоволителен. Той настоя отсега нататък Европейски Съюз да обвързва спазването на върховенството на закона с отпущането на средства от общностния бюджет поради " днешната европейска реалност ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР