Европейската народна партия (ЕНП) избра бившия председател на Европейския съвет

...
Европейската народна партия (ЕНП) избра бившия председател на Европейския съвет
Коментари Харесай

Избраха Доналд Туск за председател на ЕНП

Европейската национална партия (ЕНП) избра някогашния ръководител на Европейския съвет Доналд Туск за собствен началник, като той ще размени напускащия французин Жозеф Дол.

Туск беше определен за ръководител на ЕНП с 491 гласа „ за “ и 37 „ срещу “ по време на конгреса на партията в Загреб. На конгреса в Загреб българската делегация бе управлявана от премиера Бойко Борисов. Преди гласуването министър-председателят изрази поддръжката си за Туск.

Борисов: Родителите на 3-годишното дете са снимали положението му и държанието в лечебните заведения

Малко преди вота, Туск изнесе тирада, която беше ориентирана против „ автократите “, популистите и без да го показва непосредствено, министър председателят на Унгария Виктор Орбан, както и всички други, които „ издигат стени и билбордове с антимиграционна агитация “.

Доналд Туск разгласи война на популистите и автократите

"След пет години, на мен ми писна да бъдат европейския основен бюрократ. Готов съм да се боря и се надявам, че и вие сте ", съобщи Туск.

След като беше определен, Доналд Туск благодари на всички за поддръжката. Той сподели, че партията се нуждае от последователност и за него е чест да одобри поста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР