Европейската медицинска агенция обяви, че ще проведе тестове за одобрение

...
Европейската медицинска агенция обяви, че ще проведе тестове за одобрение
Коментари Харесай

ЕС започва тестове за одобрението на руската ваксина

Европейската здравна организация разгласи, че ще организира проби за утвърждение на съветската ваксина против ковид „ Спутник V “, съобщи Си Ен Би Си.

Агенцията ще направи всички нужни клинични проучвания на препарата, с цел да се увери, че дава отговор на общоприетите условия за успеваемост, сигурност и качество на Европейски Съюз. „ Въпреки че не можем да се ангажираме със период, би следвало изследванията да лишават по-кратко време от нормалното “, се споделя в известие на организацията.

Ако изследването е сполучливо съветската ваксина ще би трябвало да получи и пазарно утвърждение преди да може да се популяризира измежду 27-те страни-членки на общността.

Решението на организацията идва малко откакто няколко европейски страни оповестиха, че ще стартират да имунизират с съветската ваксина, с цел да ускорят процеса по всеобщо ваксиниране заради дефицит на ваксини от утвърдените от Европейски Съюз – Pfizer, Moderna и Astra Zeneka.

Това са Чехия, Австрия и Словакия. Унгария пък тотално пренебрегва решенията на европейския регулатор и непосредствено стартира имунизация със „ Спутник В “ още през януари. Страната чака да получи 2 млн. дози в границите на идващите три месеца. Унгария също по този начин утвърди и китайската ваксина на Sinopharm.

Извън блока Сърбия беше първата европейска страна, която направи поръчка за съветски ваксини.

По информация на Би Би Си 39 страни по света към този момент са одобрили потреблението на съветската ваксина, като Беларус, Казахстан, Алжир, Иран, Индия, Мексико, Бразилия и Китай.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР