Европейската компания Central European Media (CME), в която влиза и

...
Европейската компания Central European Media (CME), в която влиза и
Коментари Харесай

CME все пак не изключва продажбата на част или на целия си бизнес

Европейската компания Central European Media (CME), в която влиза и медийната група на българската bTV, удостовери, че не се е отказала от продажбата на част от бизнеса си.

След съвещание на борда от компанията оповестиха в понеделник, че не престават " да преглеждат стратегически други възможности, в това число допустима продажба на част от бизнеса ", написа Market Watch. Освен у нас CME има телевизионни канали на още няколко пазара в Централна и Източна Европа - Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

От формалното известие на сдружението излиза наяве, че бордът на шефовете е взел решение за основаването на специфичен комитет, който да управлява процеса по оценяването на другите стратегически благоприятни условия.

" Това може да включва, дружно с други неща, продажбата на част или на цялата компания, обединяването с различен стратегически сътрудник, рекапитализация или продължение на осъществяването на дълготрайния бизнес проект на CME. AT&T, който е най-големият акционер в CME, поддръжка проекта за преразглеждане на стратегическите други възможности ", се споделя в известието.

През 2017 година колосите Time Warner и AT&T оповестиха, че ще се обединят. Тогава стана ясно, че групата ще би трябвало да се откаже от част от активите си, с цел да може да бъде осъществена договорката, изчислявана на десетки милиарди долари.

Въпреки че обединяването на Time Warner и AT&T беше блокирано от управляващите в Съединени американски щати, от европейската медийна група продължиха да търсят покупател за бизнеса си в Чехия, Словакия, Румъния и България.

През лятото на същата година CME удостовери, че ще продаде интервенциите си в Словения и Хърватска.

В началото на тази година обаче от групата оповестиха, че са прекратили съглашението за продажбата на активите си в Словения. Като причина за това беше посочено намаляването на задлъжнялостта на компанията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР