Европейската комисия започна днес процедура за нарушение срещу Полша заради

...
Европейската комисия започна днес процедура за нарушение срещу Полша заради
Коментари Харесай

Брюксел започна процедура срещу Полша заради съдебната реформа

Европейската комисия стартира през днешния ден процедура за нарушаване против Полша поради един от законите за промяна на правосъдната система, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

В публично известие Европейска комисия написа: " Открива се процедура за нарушаване против Полша чрез публично писмо за нотификация след публикуването на 28 юли в полския Държавен вестник на Закона за организацията на общите съдилища ".

Европейската комисия дава на Полша период от един месец, с цел да отговори на тази процедура, която може да докара до финансови наказания.

Президентът на Полша Анджей Дуда подписа признатия от Народното събрание закон, който дава на министъра на правораздаването пълномощия да назначава и уволнява ръководителите на общите съдилища. Вчера текстът на закона бе обнародван в Държавен вестник на страната. Преиздентът обаче наложи несъгласие на два други противоречиви закона за правосъдната промяна - закона за Върховния съд и за Националния съвет на магистратурата.

Промяната в правосъдните закони в Полша провокира големи митинги.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР