Европейската комисия започна дело срещу за сваляне от ефир на

...
Европейската комисия започна дело срещу за сваляне от ефир на
Коментари Харесай

Европейската комисия стартира дело срещу Унгария за сваляне на радиостанция от ефир

Европейската комисия стартира дело против за събаряне от ефир на водеща самостоятелна радиостанция, постоянно критикуваща премиера Виктор Орбан. Станцията Klubradio трябваше да стартира да излъчва единствено онлайн от февруари, откакто загуби съдебено дело за опазване на лиценза си за лъчение, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
През септември държавният медиен регулатор съобщи, че Klubradio неведнъж е нарушил административните правила и през март присъди радиочестотата на обект, чийто притежател е обвързван с Орбан. Съдбата на станцията притегли интернационално внимание, като Европейската комисия и Съединените щати показаха опасения, че нейното изгубване от ефира в допълнение ще навреди на свободата на медиите в Унгария.
 Унгария срещна Европейска комисия с проекта си за потребление на фонда за възобновяване Унгария срещна Европейска комисия с проекта си за потребление на фонда за възобновяване
Унгария показа на Брюксел народен проект за потребление на фонда на Европейски Съюз за възобновяване след пандемия, заяви Европейската комисия,...
Брюксел съобщи, че в този момент публично е стартирал " процедура за нарушаване ", която може да докара до правосъдни дейности против Будапеща по случая. " Комисията счита, че решенията на унгарския медиен съвет за отвод за възобновяване на правата на Klubradio са били непозволени и непрозрачни и затова в нарушаване на законодателството на Европейски Съюз ", се споделя в изказване на Европейски Съюз. " Комисията също по този начин смята, че унгарският народен закон за медиите се ползва по дискриминационен метод в този съответен случай ".
Вера Йоурова, комисар на Европейски Съюз по полезностите и прозрачността, съобщи, че Брюксел е " предизвестил унгарските управляващи и ги е помолил да намерят решение, тъй че Klubradio да може да продължи да излъчва ". " Те не започнаха дейности. Сега стартираме процедура за нарушаване от страна на Унгария в отговор на неспазване на разпоредбите на Европейски Съюз за телекомуникациите ", написа тя в Twitter.
Klubradio, която стартира да излъчва през 90-те години, трябваше да води поредност от правни борби, с цел да остане в ефир скоро откакто дясното държавно управление на Орбан пристигна на власт през 2010 година В продължение на няколко години тя работеше с краткосрочни лицензи, което съгласно станцията е затруднило привличането на рекламодатели. " Репортери без граници “ през тази година смъкна Унгария с три места в годишния си Индекс за независимост на пресата до 92-ро, заявявайки, че държавното управление на Орбан " продължава да уголемява своята надмощие над унгарския медиен пейзаж “. През последните години множеството самостоятелни търговски обекти или са изчезнали, или са били закупени от държавни съдружници, получаващи големи приходи от държавни реклами.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР