Европейската комисия забрани придобиването на шведската компания за осигуряване на

...
Европейската комисия забрани придобиването на шведската компания за осигуряване на
Коментари Харесай

ЕК забрани на Booking да купи шведска компания за туристически услуги

Европейската комисия забрани придобиването на шведската компания за обезпечаване на самолетни билети eTraveli от американската компания за резервации Booking Holdings.

Това разгласи еврокомисарят Дидие Рейнедрс, отговарящ за конкуренцията.

Покупката би разрешила на Booking да укрепи господстващата си позиция на пазара за хотелските онлайн туристически организации (ОТА) в Европейското икономическо пространство (ЕИП).

Взетото през днешния ден решение е резултат от задълбочено разслредване от страна на Европейска комисия на възможната трансакция. И Booking, и eTraveli за водещи доставчици с услуги на ОТА. Американците, чиято централа е в Амстердам, са водещи в областта на хотелските услуги в Европа. Шведите пък са водачи в обезпечаването на самолетни билети за същите услуги на Стария континент.

Същевременно Booking е дейна на пазара за услуги посредством метатърсачки, най-много посредством платформата си за сравняване на цените KAYAK.

Само в Европейското икономическо пространство ОТА извършва трансакции за над 100 миларда евро годишно. Най-големият и печеливш сегмент в тази сфера е хотелският. Тоай носи годишни доходи от близо 40 милиарда евро.

В резултат на изследването си Европейска комисия реши да забрани договорката, желанието за която бе декларирано през 2021 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР