Европейската комисия вдига сериозно мерника на Facebook след разразилия се

...
Европейската комисия вдига сериозно мерника на Facebook след разразилия се
Коментари Харесай

Еврокомисията вдига мерника на Facebook


Европейската комисия подвига съществено мерника на Фейсбук след разразилия се скандал към обществената мрежа за корист с данни на консуматори и манипулирането им. Брюксел изиска от Фейсбук по-нататъшни пояснения за приключването на въпросните данни. Паралелно с това еврокомисарят Вера Юрова разгласи " сурови ограничения " във връзка с обществената мрежа. " Злоупотребата с данните на 50 милиона клиенти на Фейсбук е безусловно неприемлива ", сподели тя в изявление за " Билд ам Зонтаг ", съобщи БГНЕС.

По данни на изданието, Юрова е поискала от управлението на обществената мрежа публично изказване за обстановката. " Искам от Фейсбук по-нататъшни пояснения. Например, в каква степен са наранени европейските консуматори ", сподели еврокомисарят. Американската администрация и виновните ведомства са уверили Евросъюза, че те " одобряват всички обвинявания извънредно съществени и работят върху подготовката на нужните ограничения ".

Едновременно с това " европейският отговор " би трябвало да бъде даден от съответните ведомства за отбрана на данните в Европа. " Този скандал би трябвало да стане сигнал за всички нас. Начинът, по който използваме персоналните данни, може да докара до огромни последици ", съобщи Юрова. Социологическо изследване, оповестено от " Билд ам зонтаг ", демонстрира, че 60% от участвалите в него са на мнение, че обществените мрежи, като Фейсбук, имат отрицателни последствия за демокрацията. 89% считат, че Социалната мрежа е способна да въздейства на политическите отзиви на своите клиенти.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР