Европейската комисия твърди, че 110 милиона европейци са заплашени да

...
Европейската комисия твърди, че 110 милиона европейци са заплашени да
Коментари Харесай

Емил Радев обяви условието, при което минималната заплата може да стане 760 лева

Европейската комисия твърди, че 110 милиона европейци са застрашени да не могат да получават минимални средства за живот.  Това сподели в утринния блок на Нова телевизия евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев във връзка информацията, че Европейската комисия възнамерява започването на съвещания за прекосяване към европейска минимална заплата, която да се равнява на 60% от междинната работна заплата за съответната държава-членка в Европейски Съюз, написа Блиц.

Невъзможно е да се вкара единна европейска минимална заплата. Говорим за това да има явен обединен механизъм, тъй че минималните приходи да са задоволителни за живот, добави той.

Проблемите от въвеждането на този механизъм са, че може да се стигне до увеличение на безработицата. Нека да забележим какво ще е окончателното предложение и по какъв начин ще се отрази то на локалните специфики, съобщи Радев.

Той означи, че в случай че се одобри първичното предложение, минималната заплата у нас би се нараснала със 150 лв. до 760 лв..

Механизмите могат да бъдат разнообразни. Тепърва стартират сходни стъпки, разяснява евродепутатът от Българска социалистическа партия Петър Витанов.

Като социалисти считаме, че това е една форма на отбрана на европейския служащ. Ние желаеме минималната заплата да бъде 60% от междинната заплата.

На служащия би трябвало да му се даде опция за обективен труд, който да му даде опция да живее почтено. Това е и опция сивата стопанска система да изчезне, тъй като тези приходи ще излязат на ярко, уточни социалистът.

Нека да отворим дебата на национално равнище и да се чуят всички гледни точки – и на държавното управление, и на работодателите, и на синдикатите, означи евродепутатът от Движение за права и свободи Атидже Алиева-Али.

Трябва да търсим салдото, тъй като разноските за труд са съставния елемент от конкурентоспособността на бизнеса. Има риск да се усили и безработицата. Идеята е не да се караме какъв брой да бъде минималната работна заплата, а да защитим служащите по този начин, че да имаме напредваща стопанска система, добави тя.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР