Европейската комисия трябва да отхвърли проектобюджета на Италия за 2019

...
Европейската комисия трябва да отхвърли проектобюджета на Италия за 2019
Коментари Харесай

ЕК трябва да отхвърли бюджета на Италия за 2019 г

Европейската комисия би трябвало да отхвърли проектобюджета на Италия за 2019 година, в случай че не настъпят промени. Това прикани държавното управление на Австрия, което е ротационен ръководител на Европейски Съюз до края на годината, осведоми " Ройтерс ".

Комисията назова бюджета невиждано нарушаване на фискалните правила на Европейски Съюз и изпрати на Рим предупредително писмо, че би трябвало да направи промени.

Проектобюджетът планува недостиг от 2,4 на 100 през идната година от 1,8 на 100 през 2018 година Правителствен източник съобщи в неделя, че Италия чака от Комисията да изиска изменение на плана за бюджета.

" Ако не бъде променен, Европейската комисия би трябвало да отхвърли бюджета ", прикани австрийският канцлер Себастиан Курц в известие, публикувано от финансовото министерство.

Според Курц Австрия не е готова да поддържа задълженията на други страни, до момента в който тези страни съзнателно способстват за неустановеност на финансовите пазари.

" Сега Европейски Съюз би трябвало да потвърди, че се е поучил от рецесията в Гърция ", акцентира той.

Австрия е безапелационна, че в случай че Италия наруши бюджетните правила на Европейски Съюз, това ще създадат и други страни.

Еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси увери, че Европейска комисия не желае рецесия с Италия за бюджетния проект, само че чака Рим да отговори на терзанията на Брюксел.

" Европейската комисия не желае рецесия сред Брюксел и Рим ", сподели Московиси и изиска градивен разговор.

Междувременно вицепремиерът на Италия Луиджи ди Майо разяснява, че италианското държавно управление е готово да разиска бюджетните цели с Комисията.

Днес се чака държавното управление на Италия да изпрати писмо на Европейска комисия за бюджета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР