Европейската комисия свика среща с посланиците на Полша, Литва и

...
Европейската комисия свика среща с посланиците на Полша, Литва и
Коментари Харесай

EK свика среща представителите на Литва, Латвия и Полша заради ситуацията с мигрантите

Европейската комисия свика среща с посланиците на Полша, Литва и Латвия в Европейския съюз във връзка със обстановката с мигрантите по границите им с Беларус, предава Reuters, написа организация „ Фокус “.
„ Много съм загрижена за информацията за хора, в това число деца, хванати в капан в горите в на външните граници на Европейски Съюз с Беларус “, сподели Илва Йохансон, европейски комисар по вътрешните работи. Тя изиска среща с посланиците в Европейски Съюз на трите страни.
Досега минимум петима души са починали в граничната зона сред Беларус и Полша.Полша, Литва и Латвия оповестяват за голямо нарастване на броя на мигрантите от Африка и Близкия изток, влези на териториите им от Беларус през последните месеци.
Европейският съюз упрекна президента на Беларус Александър Лукашенко в целеустремено увеличение на мигрантския поток към трите страни-членки на Общността.
В отговор на глобите на Европейския съюз против страната му за нарушавания на правата на индивида, Лукашенко разгласи през май, че управляващите в Минск няма да пречат на незаконните мигранти да употребяват Беларус като директен път към Запада.
Миграцията също ще бъде в дневния ред на срещата на върха на Европейски Съюз на 21-22 октомври, когато водачите на държавите-членки ще прегледат предлагането на Литва за изменение на сегашните правила, с цел да се легализира експулсирането на незаконни мигранти, когато в една страна е оповестена изключителна обстановка. Предложението на управляващите във Вилнюс до момента беше подкрепено от още 13 държави-членки на Европейски Съюз.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР